Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Αλεξάνδρα Τσιάβου και αδελφοί Γκουντούλα στο Challenge prince Αlbert II.

                                                                                      Τουρνουά παράκτιας κωπηλασίας με  ονομασία  ''CHALLENGE PRINCE ALBERT II'' θα διεξαχθεί στο Μονακό και συγκεκριμένα στο Μόντε Κάρλο στις 14 με 15 Φεβρουαρίου.Στο παγκόσμιο τουρνουά  θα πάρουν μέρος και οι Ολυμπιονίκες μας Αλεξάνδρα Τσίαβου και οι αδελφοί Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας.Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στους αθλητές μας.
        Και λίγα λόγια για την παράκτια κωπηλασία.Σε σύγκριση με την ολυμπιακή κωπηλασία που διεξάγεται σε κωπηλατοδρόμιο, στην παράκτια κωπηλασία ο αθλητής πρέπει να κωπηλατεί μέσα στη θάλασσα κατά μήκος της ακτής. Αυτό σημαίνει και μεγάλες διαφορές. Το να αντιμετωπίζεις την ανοιχτή θάλασσα με μια κωπηλατική βάρκα δεν είναι το ίδιο με την κωπηλασία, όπου πρέπει να αγωνίζεσαι σε μια ευθεία γραμμή σε πολύ ήρεμα και κατά προτίμηση απάνεμα νερά. Οι παράκτιοι κωπηλάτες δεν τρέχουν ποτέ σε ήρεμα νερά. Ενας αγώνας χωρίς κύμα στερείται τελείως ενδιαφέροντος...
Το ελκυστικό άθλημα της παράκτιας κωπηλασίας γίνεται συνεχώς και πιο δημοφιλές σε ολόκληρη τον κόσμο. Αναπτύσσει τη σωματική ευεξία και είναι συναρπαστικό. Μπορεί να τη μάθει κανείς πιο εύκολα και πιο γρήγορα από την ολυμπιακή κωπηλασία, έχει εύκολο εξοπλισμό. Αλλά και γνωρίζοντας να χειρίζεσαι μια βάρκα παράκτιας κωπηλασίας δε σημαίνει ότι είσαι και καλός κωπηλάτης.
Τα πληρώματα πρέπει να έχουν επίγνωση των παλιρροιών και των ρευμάτων, να μάθουν την τοπογραφία της περιοχής και να ξέρουν τι να κάνουν στη μέση της θάλασσας σε περίπτωση κακοκαιρίας. Οι κωπηλάτες θα πρέπει να είναι σε θέση να κολυμπήσουν τουλάχιστον 25 μέτρα και να έχουν πάντα ένα σωσίβιο στο χέρι.




                                                   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου